Paus

Postat den: 2012-11-29 @ 17:16:44 | Allmänt | Kommentarer (5)

HEJ!
Ja ni kanske har märkt attd er inte har blivit så mycket uppdatering men det är så att vi måste plugga lite mer till skolan osv. Och jag Jonna rider väldigt mycket på kvällar så jag hinner inte riktigt att skriva heller. Men denna blogg kommer att starta igen ordentligt i Janurai 2013 !

// Jonna och Alice

Stockholm Horse Show

Postat den: 2012-11-22 @ 18:45:25 | Allmänt | Kommentarer (0)

Ska ni dit? Jag vill verkligen.. 
 
 


Postat den: 2012-11-22 @ 14:00:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Kan inte säga mer än att hdu är så otroligt fin !
 
 

Så tränar man en polishäst

Postat den: 2012-11-22 @ 11:55:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

 
 
 
 
 

Buda på britternas OS-schabrak

Postat den: 2012-11-22 @ 09:39:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

 
 Valegro och Uthopia i schabraken som nu auktioneras ut.
 

DRESSYR I en auktion för välgörenhet står två schabrak på spel - schabrak som användes av guldhästarna Valegro och Uthopia under träning på OS-arenan i London. Dressyrintresserade från hela världen kan vara med och buda i auktionen.

En av Charlotte Dujardin och Carl Hesters sponsorer står bakom initiativet. De två schabraken användes av de brittiska guldhästarna under träning på OS-arenan i London i somras. Och schabraken är otvättade - enligt företaget Classic Dressage kan man hitta bruna och svarta hårstrån på undersidan av schabraken.

Auktionen startar på Ebay torsdagen den 29 november, och efter tio dagar utses de två vinnarna - någonstans i världen - som lagt de högsta buden. Därefter skickas schabraken tillsammans med en personlig hälsning från Charlotte Dujardin och Carl Hester. Pengarna som schabraken drar in går till The Midlands Air Ambulance och Gaddeson Place RDA.

Hester är ambassadör för The Midlands Air Ambulance, som täcker den största regionen i Storbritannien. Varje år rycker Midlands Air Ambulance ut till fler än 1 000 trafikolyckor och under de senaste tolv månaderna har man gjort 158 utryckningar till ridolyckor.
Gaddesden Place Riding for the Disabled Centre är en välgörenhetsorganisation som ägnar sig åt att lära handikappade personer att rida.


Sara nominerad även till Bragdguldet

Postat den: 2012-11-21 @ 15:11:24 | Allmänt | Kommentarer (0)

 

Nomineringar till olika sportpriser duggar tätt över Sara Algotsson-Ostholt. Nu är det klart att hon även är nominerad till Svenska Dagbladets Guldmedalj, även kallade Bragdguldet. Priset ska gå till den eller de som har stått för "årets främsta svenska idrottsbragd". Som indivuduell pristagare kan du endast få priset två gånger. Bragdguldet har delat ut sedan 1925. Hittills har ingen ryttare fått priset.

Vinnaren utses av en jury och går alltså inte att påverka så som t ex Jerringpriset. Svenska Dagbladet har dock en omröstning på sin sajt och i skrivande stund tippar de flesta att guldmedaljen kommer att gå till Lisa Nordén.

 

 

Samtliga nominerade:
Fredrik Lööf/ Max Salminen, OS-guld i segling
Lisa Nordén, OS-silver i triathlon
Håkan Dahlby, OS-silver i skytte
Handbollslandslaget, OS-silver
Sara Algotsson Ostholt, OS-silver i fälttävlan
Fotbollslandslaget, 4-4 mot Tyskland
Juniorkronorna, JVM-guld
Anna-Carin Ahlqvist, guld i Paralympics
Zlatan Ibrahimovic, skytteligaseger i Italien


Komentera!

Postat den: 2012-11-21 @ 08:47:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Komentera en sak som jag och Alice ska göra inom en vecka. Vi lägger upp video på när vi gör det. Vi kommer att lotta ut vad vi ska göra. 
 


 

Mina mål

Postat den: 2012-11-21 @ 07:30:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Nu under vinter halvåret, November, December och Januari typ, har ju hästarna vila, så man kan egentligen inte säga att jag är fodervärd till Patos då jag inte betalar längre heller. Jag vet inte hur det blir i vår, om jag kommer fortsätta rida patos eller om han går i "pension" eller vad man ska säga. OM det blir så att jag fortsätter, ser mina mål ut så här:
 
                 SÄSONG 2013:
 
 

Vecko schemat för Vallas Joel

Postat den: 2012-11-20 @ 21:18:00 | Allmänt | Kommentarer (0)



Postat den: 2012-11-20 @ 21:04:05 | Allmänt | Kommentarer (0)


LÄNKBYTE !

Postat den: 2012-11-20 @ 19:58:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Har gjort ett länkbyte med den bästa Emma Andersson från Vibymuppen. Jag hoppas ni verkligen kikar in på hennes blogg . 
 
KLICKA HÄR! Om ni vill komma till hennes blogg. 
 
 

Emma är Christian Ahlmanns högra hand

Postat den: 2012-11-20 @ 18:00:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

 
 
I samband med intervjuerna till vårt kommande Ridol-reportage, om paret Christian Ahlmann och Judy-Ann Melchior, träffade vi den svenska hästskötaren Emma Lindgren. Hon har ett viktigt och ansvarsfyllt jobb i Christians tyska tävlingsteam.
 

Hur fick du jobbet som groom hos Christian Ahlmann, och vad hade du gjort innan du kom hit?
- Det var faktiskt genom andra hästskötare som jag fick första kontakten som ledde till jobbet här hos Christian. Redan efter studenten började jag jobba som hästskötare. Under årens lopp har jag bland annat varit hos Royne Zettermann och hos Piet Raijmakers. Under nio års tid har jag skött tävlingshästar och då har jag faktiskt varit utan egen häst.

Hur ser en normal vecka ut för dig?
- Jag är hemma på anläggningen i tyska Marl ungefär två dagar i veckan, resten av tiden tillbringar jag antingen i lastbilen eller på tävlingsplatserna. Jag kör nämligen ensam alla Christians hästar till tävlingar världen över. Dessutom står jag för mycket av planeringen och packar allt, allt, allt som ska med till tävlingar. Christian litar på att jag fixar det och överlåter väldigt mycket ansvar till mig. Jag har med andra ord lärt mig exakt hur han vill ha det. Jag gillar verkligen att arbetet är så fritt och varierande.

Att köra själv med väldigt värdefulla hästar låter som ett stort ansvar. Är du aldrig nervös?
- I början var jag självklart lite rädd, men ofta har jag kontakt med andra hästskötare som också kör till samma tävlingar. Många gånger planerar jag hur resan ska läggas upp ihop med dem. Jag har till exempel väldigt god kontakt med Malin Baryards hästskötare, Sara, som ofta åker till samma ställen som vi. Det känns tryggt!

Hur många hästar sköter du och vilken är din favorit?
- Jag har tio tävlingshästar och några unghästar, men Taloubet Z är bästa hästen att sköta. Han är som en hund. Vi har dessutom fått en speciell relation eftersom han har blivit omhändertagen av mig sedan han kom hit. Man märker aldrig att han är hingst, han håller sig väldigt lugn, vilket är trevligt när man ska hantera honom själv på tävlingar.

Hur är Christian att arbeta med, som person?
- Christian har ibland lite dålig koll om jag ska vara ärlig. Det händer att han kommer till mig och frågar vilken tävling vi ska till den kommande helgen. Planeringen är med andra ord inte alltid så bra. Det är ofta jag som får ta tag i och organisera tävlingarna. Han har självklart mycket att tänka på, men samtidigt vill jag inte kalla honom slarvig. Han är snarare glömsk.

Han verkar ha ett fullspäckat schema, hinner han med något annat än hästar?
- Ja, får han en stund över kan han mycket väl slå sig ner i närmsta stol och kolla Facebook i mobilen. Dessutom får han ibland för sig att spela golf på gräset bakom ridhuset. Han tar sig tid, med andra ord.

Vad är favoritprylen att ha med på tävling?
- Eftersom Christian är försiktig med liniment och kylgelé numera (efter dopningsavstängningen efter OS i Hongkong, reds anm.) har vi bara "ice-packs" eller "cold-packs" på benen efter hoppning, både på tävling och hemma. Det är lite större benskydd som är fyllda med is. Dessa kyler otroligt effektivt fram till att isen har smällt till vatten. Det enda negativa med dem är att de kräver ett eget litet frysskåp som vi måste ha med oss på tävlingar, där de kan förvaras.

En vanlig dag i stallet
6.30: Hästarna fodras.
7.00: Hästskötarna börjar jobba. Boxarna mockas och hästarna tas ut i skrittmaskinen i 30-40 minuter.
8.30 - 9.00: Alla som jobbar i stallet äter frukost.
9.00: Hästarna börjar göras i ordning inför sina ridpass, en och en rids de fram i cirka 10-15 minuter innan Christian själv sitter upp. De bästa hästarna rids ungefär en timme och de övriga 45 minuter.
12.00: Lunch.
Under eftermiddagen fortsätter hästarna att arbetas, en del av dem rids två gånger om dagen. De hästar som är klara släpps ut i hagen eller promeneras av hästskötare.
18.00: Alla sysslor ska vara klara och dagen avslutas.


Sitter nosgrimman för hårt?

Postat den: 2012-11-20 @ 14:00:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Detta har jag alltid haft problem med, tror inte jag är den enda heller.. skulle ju varit super bra att ha en sån här på ridskolor osv.
 
 
 

Idioter allihop

Postat den: 2012-11-20 @ 12:57:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

 
blir så trött.. vafn tänker det med? liksom, hästar finns inte.. nej nej, jag rider ju på getter..
 
 
 

Unghästar

Postat den: 2012-11-20 @ 12:08:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Har ni någon häst mellan 1-7 år, som har gjort något som är bra eller kanske som har börjat hoppa, gå i form eller kanske bara busat till det lite?? Skicka in då bilder till [email protected] . Om ni gör detta så får ni även en länk på våran blogg på köpet. 
 
 


Tillbaka till startsidan